ПЛАЧКОВ УПЕРШЕ ПІДТВЕРДИВ, ЩО СЕРЕД ЗАСНОВНИКІВ РОСУКРЕНЕРГО Є УКРАЇНЦІ

Понеділок, 13 лютого 2006, 11:29

Серед власників "Росукренерго" залишилися ті українці, які засновували цю компанію за часів президентства Леоніда Кучми.

Про це пише газета "Комерсант-Україна", цитуючи розмову міністра палива й енергетики Івана Плачкова з головою секретаріату президента Олегом Рибачуком.

По завершенні брифінгу в п'ятницю, пише газета, Рибачук зустрів Плачкова і запитав у нього: "Так все ж є громадяни України в RosUkrEnergo чи нема?"

"Є. Ще з часів Кучми залишилися ті, хто засновував цю компанію", – не задумуючись відповів Плачков, пише газета.

У ту п'ятницю, відповідаючи на питання про структуру компанії RosUkrEnergo, Рибачук підтвердив слова Віктора Ющенка: "Серед засновників RosUkrEnergo ви не знайдете представників української влади".

Рибачук також припустив, що особи з українським громадянством, що не входять у владні структури, можуть бути бенефіціаріями RUE.

Як відомо, ЗМІ часто називають серед власників "Росукренерго" холдинги, які належать Семену Могилевичу, Дмитрові Фирташу, Володимиру Путіну, Юрієві Туманову, Юрієві Бойку, представникам нової української влади або їх родичів.

"Дзеркало тижня" в одному зі своїх матеріалів відзначало, що рішенням засновників "РосУкрЕнерго" 500 акцій цієї швейцарської компанії передано холдингові "Аросгаз" і ще 500 "Центрагаз", представниками якого нібито є екс-голова "Нафтогаз Українf" Юрій Бойко і нинішній заступник глави "Нафтогаз" Ігор Воронін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...