Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму незабаром викличуть на допит?

Понеділок, 13 лютого 2006, 12:48

Генеральна прокуратура виявила факти порушення законодавства посадовими особами Фонду державного майна у ході приватизації ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" та "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь".

Про це сказано в постанові Генпрокуратури про порушення кримінальної справи, повідомляє Ліга.

У документі відзначено, що "посадові особи ФДМ навмисно, зловживаючи службовим становищем і діючи в інтересах консорціуму "Придніпров'я", при проведенні в 2003 році конкурсу з продажу державного пакета акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" надали незаконні переваги в придбанні частини держави в статутному фонді зазначеного суспільства".

"Усупереч вимогам українського законодавства в умовах конкурсу неправомірно внесені додаткові умови, чим протизаконно змінені критерії визначення переможців конкурсу", - сказано в документі.

І підкреслено, що за основу було взято не пропозицію високої ціни за пакет акцій, а "надання переваг структурі ефективно керуючих корпоративними правами й високим обсягам виробництва електроферосплавів (не менш 350 тис. тонн за рік)".

Зміна умов проведення конкурсу, відзначили в Генпрокуратурі, позбавили "можливості взяти участь у придбанні контрольного пакета акцій ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" інших потенційних інвесторів". У результаті ФДМ наніс державі важкі наслідки.

Продовжуючи свої "незаконні дії, посадові особи ФДМ, зловживаючи службовим становищем та діючи в інтересах третіх осіб, надали незаконні переваги консорціумові "Інвестиційно-металургійний "Союз" у придбанні в 2004 році державного пакета акцій ВАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь" за 4 млрд. 260 млн. грн.", - сказано в постанові і відзначено, що продаж проводився, незважаючи на інші досить вигідні пропозиції.

З огляду на дані факти, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ФДМ.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що МВС передало в ГПУ матеріали про зловживання службовим становищем керівництва ФДМ.

Луценко також відзначив, що "далі усе залежить від слідчих ГПУ, який статус вони оберуть для пана Чечетова (екс-голови ФДМ) і пана Кучми - свідка, підозрюваного, обвинувачуваного?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...