Луценко розповів про мерців, море крові та "холосту корову"

Понеділок, 13 лютого 2006, 14:00

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оскаржуватиме рішення Печерського суду Києва про заборону йому коментувати присутність у виборчому списку блоку Наталії Вітренко осіб, які проходять у кримінальних справах МВС.

"Я подав апеляцію (на рішення суду)", - сказав Луценко на прес-конференції в понеділок.

За його словами, таке рішення суду перешкоджає його професійній діяльності.

"Я вважаю неетичною поведінку судді, яка без моєї присутності чи мого представника просто наклала заборону на професію", - сказав міністр.

Водночас Луценко сказав, що і надалі буде "наполегливо інформувати, а не агітувати, що в списках багатьох політичних сил є люди з кримінальним минулим".

"Як вони мене називатимуть – чи політичним кілером, чи політичним коханим – це їхні проблеми... Я не готовий до того, що мої дії будуть коментувати ті, хто самі довели міністерство до ручки. Мене бісять ті, хто "винний" і вчать нас, "що робити". Є таке досить грубе українське прислів’я: "Чия б корова мичала"; а друга..: "Кажуть, найголосніше мичить... як це називається... ота корова, яка ще холоста..." – сказав він.

За словами міністра, у списках майже всіх політичних сил, особливо на місцевому рівні, є багато осіб, які раніше притягалися до кримінальної відповідальності.

Зокрема він навів приклад, що серед таких осіб-кандидатів у депутати Тернопільської міськ- та облради є представники Компартії, Партії регіонів, Блоку "Не Так!", Соцпартії, Блоку "Пора-ПРП" та Української консервативної партії.

Водночас Луценко зазначив, що керівники деяких політичних сил звертаються до нього з проханням перевірити їхні списки "на чистоту".

За його словами, до нього вже звернувся лідер СПУ Олександр Мороз та керівник виборчої кампанії Блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний.

"У СПУ я знайшов одну особу, її у списку вже нема... 3 особи з "Нашої України" також, наскільки мені відомо, не ввійшли до її списку", - сказав міністр.

Луценко пообіцяв найближчим часом здійснити робочу поїздку до Криму, щоб "поінформувати людей, що собою являють ті політичні сили, які намагаються взяти реванш на виборах до місцевої Верховної Ради".

"Люди, які залили кров’ю і трупами завалили Кримський півострів у середині 90-х сьогодні під прикриттям красивих ідей... рвуться люди, трупи діяльності котрих ми й досі дістаємо з кримських штолень", - сказав він.

"Деякі з них перебувають у міжнародному розшуку, але прикриваються поки що тільки кандидатством у депутати. Уявіть, що станеться, якщо вони отримають депутатський мандат...", - додав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування