Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк попросить Ющенка не продавати екс-завод Пінчука

Понеділок, 13 лютого 2006, 16:07

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк звернеться до президента Віктора Ющенка з проханням підписати закон про включення ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" в перелік об'єктів, що не підлягають приватизації.

Про це йдеться в заяві Семенюк, оприлюдненій прес-службою Фонду держмайна, передає УНІАН.

"Я вітаю рішення парламенту про включення НЗФ в перелік об'єктів, заборонених до приватизації, і перша пропонуватиму президенту Віктору Ющенку підписати даний закон", - наголошується в заяві.

Як наголошується в документі, необхідність закріплення в держвласності ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" обумовлена його стратегічним значенням для економіки й безпеки держави, унікальністю для гірничо-металургійного комплексу України, і пов'язана із захистом державних інтересів).

Семенюк також підкреслює, що "Фонд залишився єдиним органом в державі, який досі не відступив від намірів повернути контрольний пакет НЗФ в державну власність".

"Але ніхто не дочекається, щоб Фонд зробив хоч щонайменшу помилку в цій справі – тим самим трудовий колектив буде приречений працювати в умовах постійної невизначеності й безгосподарності", - наголошується в заяві голови Фонду.

При цьому Семенюк підкреслила, що Фонд "до останнього" наполягатиме на тому, щоб суд змінив порядок виконання рішення суду, що дозволило б переказати акції на рахунок Фонду.

"І того ж дня Фонд оголосить збори акціонерів, прозоро їх проведе і призначить в законному порядку керівництво підприємства, згідно з дорученням президента", - наголошується в заяві. Семенюк підкреслює, що "не може бути й мови про мирову угоду з нинішнім власником контрольного пакета" акцій НЗФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування