Литвин розповів, як він уміє роздвоюватися

Понеділок, 13 лютого 2006, 19:32

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що адміністративного ресурсу на виборах не можна позбавитись, однак потрібно зробити все, щоб звести його застосування до мінімуму.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про використання адмінресурсу в ході виборчої кампанії, зокрема, ним самим під час поїздок регіонами України, Литвин сказав:

"У відношенні адміністративного ресурсу можу сказати чітко й однозначно, що його неможливо знищити. Однак потрібно зробити все, щоб звести його до мінімуму".

За його словами, в одному з регіонів головному лікарю обласної лікарні, що є кандидатом у депутати обласної ради від Народного блоку Литвина, керівник обладміністрації поставив умову - або блок, або робота.

"Я не знаю, як це назвати: це ресурс або це просто тиск на людину?" - підкреслив Литвин.

Відповідаючи на питання, як розцінювати те, що спікера в його робочих поїздках супроводжують прихильники із символікою Народного блоку Литвина, він сказав: "Мене прихильники моєї партії не супроводжують".

"Коли я їжджу як лідер блоку, я це відповідним чином обставляю. Повірте, я роблю все, щоб не дати основ для подібної постановки питання", - підкреслив Литвин.

За словами спікера, коли він буває в областях як голова Верховної Ради, він ніде собі не дозволяє говорити про партію і про блок. "Ви в цьому теж можете переконатися", - сказав Литвин.

Він також висловив незгоду з думкою, що зараз існує парламентська криза.

"Парламентська криза - це коли парламент не працює і не може приймати рішення. Парламент працює і приймає рішення. Я не бачу ніякої парламентської кризи", - сказав Литвин.

На думку спікера, скоріше за все, є "політичні ускладнення у взаєминах парламенту й уряду". "Ця проблема існує. Я з вами згодний", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування