Дочка Кінаха і дружина Павленка пішли дорогою Людмили Янукович?

Понеділок, 13 лютого 2006, 20:00

Прем'єр Юрій Єхануров має провести службове розслідування факту включення родичів членів уряду і керівників "Нашої України" в офіційну делегацію Олімпійської збірної України і їхнього перебування в Турині.

Про це заявив член політради партії "Батьківщина", заступник керівника штабу Блоку Тимошенко Михайло Бродський, передає Ліга з посиланням на його прес-службу.

Бродський упевнений, що Єхануров має пояснити, чому під виглядом "перекладачів і інших помічників тренерів і спортсменів у Турін поїхали дружини і дочки членів уряду і керівників НСНУ".

"Зокрема, мова йде про дочку Анатолія Кінаха, дружину Юрія Павленка і т.п.. На додадок, Єханурову можна було б розповісти, на яких підставах у спортивну делегацію включений віце-прем'єр Кириленко, заступник голови секретаріату президента Васюник, ряд міністрів і їхніх заступників", - заявив Бродський.

Він також переконаний, що за цей інцидент має нести персональну відповідальність Єхануров - як прем'єр, і як лідер блоку "Наша Україна".

"Після вступу в силу політреформы саме Єхануров несе повну відповідальність за дії як членів свого Кабміну, так і за своїх однопартійців з "Нашої України", - відзначив Бродський.

"Тому Єхануров повинний чітко пояснити, "за рахунок яких коштів посадові особи і їхні родичі відбули в Турін, чи є в даному випадку ознаки корупції і т.п." – сказав він.

При цьому політик нагадав про голосний скандал, пов'язаний з поїздкою колишнього прем'єра Віктора Януковича і його "почету" на минулі Олімпійські ігри в Афіни.

"Тоді для VIP-членів української делегації забронювали фешенебельний теплохід, що обійшлося, за різними оцінками, до 20 мільйонів гривень. На той час кандидат у президенти Віктор Ющенко закликав Януковича й інших членів уряду заощаджувати кошти для олімпійців... і віддати свої місця спортсменам і тренерам, для яких присутність на іграх - частина їхньої роботи", - нагадав Бродський.

Як відзначає представник БЮТ, минуло лише півтора роки, і вже нинішня влада відправилася в Турін у складі 50 осіб, "безпосередньо не пов'язаних зі змаганнями".

"Навіть за найскромніших умов, перебування однієї людини в Турині разом із транспортними витратами коштує 6 тисяч доларів", - підрахував політик.

Улітку 2004 року, разом з Януковичем на олімпіаду приїжджала і його дружина Людмила.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:54
Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну система в Україну "за кілька тижнів"
13:51
ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
Усі новини...