Тарасюк запропонував росіянам подумати, як вони підуть з України

Понеділок, 13 лютого 2006, 20:49

Україна закликає Росію продумати виведення Чорноморського флоту, який тимчасово базується в Криму, з української території.

"Ми закликаємо Росію до послідовної і системної роботи з поступової передислокації ЧФ РФ із території нашої держави", - сказав Тарасюк.

Він аргументував це тим, що Конституція забороняє дислокацію на території України іноземних військових баз.

Водночас він підкреслив, що Україна буде, безумовно, виконувати положення Угоди від 1997 року про тимчасове перебування Російського Чорноморського флоту на її території.

Він нагадав, що 14 лютого в Києві збереться міжурядова підкомісія з функціонування російського Чорноморського флоту і його перебування на території України в рамках україно-російської міждержавної комісії, передають Українські новини.

***

У той же час, Тарасюк сподівається, що суботній інцидент у воріт маяка "Херсонеський" у Криму був "прикрим непорозумінням", і керівництво Росії "поділяє прагнення України до якнайшвидшого рішення всіх складних питань".

"Ми обурені подіями, що мали місце під час проведення громадянами України мирної акції у воріт маяка "Херсонеський", що проводилася 11 лютого 2006 року відповідно до існуючого законодавства нашої держави", - заявив Тарасюк.

Як відомо, невстановлена особа в цивільному одязі, яка була безперешкодно допущена охороною на територію маяка "Херсонеський", вирвала з рук учасника мирної акції державний прапор України і зламала його.

"У цей же час, на території маяка був незаконно встановлений державний прапор Російської Федерації, а його територія оточена колючим дротом", - відзначив Тарасюк.

"Ми рішуче вимагаємо негайного припинення свавільних дій Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, зокрема в маяка "Херсонеський", що жодним чином не відповідають духу і букві базових угод щодо тимчасового перебування ЧФ РФ на території України", - заявив Тарасюк, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

У той же час Тарасюк заявив: "Хотілося б вірити, що цей інцидент - тільки прикре непорозуміння, а не державна політика".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування