Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄХАНУРОВ ГОТОВИЙ ВІДМОВИТИСЯ ВІД "РОСУКРЕНЕРГО", але боїться нових цін на газ

Вівторок, 14 лютого 2006, 10:03

Україна згодна на заміну "РосУкрЕнерго" у схемі постачань та транзиту російського газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, виступаючи з парламентської трибуни у вівторок.

"Беручи до уваги появу з російської сторони певних зауважень щодо запропонованого нею самою посередника, компанії "РосУкрЕнерго", урядом України сьогодні буде спрямовано лист на ім'я керівника уряду Росії", - сказав прем'єр.

"У ньому, зокрема, висловлюється згода на заміну цього посередника, якщо він перестав влаштовувати російську сторону", - відзначив він.

Прем'єр також повідомив, що у вівторок вранці погодив текст цього листа й підпише його трохи пізніше.

Водночас, як сказав Єхануров журналістам, якщо російська сторона погодиться забрати посередника із системи поставок газу в Україну та транзиту її територією, є ризик перегляду ціни.

"Якщо скасовувати посередника як такого - документи формально потрібно переглядати... Ціна - це предмет домовленостей. Ви розумієте, звичайно, є ризики. Потрібно домовлятися", - сказав він.

Прем'єр також зазначив, що українська сторона споконвічно була проти посередника.

"Ми хотіли, щоб існували відносини між НАК "Нафтогаз України" та "Газпромом" або, якщо це експорт, це може бути "Газекспорт" - це дочка "Газпрому", - підкреслив прем'єр.

Міністр економіки Арсеній Яценюк заявив, що з понеділка Держінспекції з контролю за цінами доручено перевіряти всіх суб'єктів, що займаються реалізацією природного газу, на предмет дотримання постанови уряду про граничні ціни на газ у розмірі 110 доларів.

Яценюк спростував чутки про рекомендаційний характер постанови уряду.

За його словами, постанова є "обов'язковою для усіх: як органів держвлади, так і для суб'єктів, і базується як на нормах Конституції, так і на Законі про ціни та ціноутворення".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування