США НЕ ХОЧУТЬ, ЩОБ РОСУКРЕНЕРГО ЗНАХОДИЛОСЬ В УКРАЇНІ

Вівторок, 14 лютого 2006, 10:24

Посол США Джон Гербст заявляє, що у керівництва США "викликає питання" роль компанії "РосУкрЕнерго" в газовій угоді між Україною та Росією.

"Роль горезвісної компанії "РосУкрЕнерго" викликає в нас питання. Незрозуміло, в чому перевага цієї закулісної організації, яка б пояснювала її роль у цій угоді", - сказав Гербст в інтерв'ю "Киевскому телеграфу".

За його словами, "незрозуміло, хто стоїть за цією організацією".

"Але я сподіваюся, що тут, в Україні, коли ця похмура істота запрацює, український народ зможе побачити принципи її роботи. Якщо ця істота має бути похмурою, нехай вона буде похмурою за межами України", - сказав Гербст.

Говорячи про вступ України до СОТ, посол відзначив, що кілька тижнів тому у США "були дуже близькі" до підписання двостороннього протоколу з Україною, "але потім з'явилися деякі зміни в нормах імпорту м'ясних продуктів в Україну".

За його словами, це "трохи ускладнило ситуацію". "Я сподіваюся, що ми незабаром зможемо подолати цю перешкоду й тоді будемо готові підписати двосторонній протокол. Якщо, звичайно, не виникнуть нові проблеми", - сказав Гербст.

Посол також висловив думку, що за півтора останніх роки відносини між Україною та Америкою набагато покращилися.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування