Ющенку і Литвину сподобались одні й ті самі жінки

Вівторок, 14 лютого 2006, 10:38

Президент Віктор Ющенко обговорив зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Ренате Вольвенд та Ханне Северинсен, які перебувають у Києві, демократичний розвиток України.

"В останні роки Україна забрала дуже багато вашого часу, але без вас Україна була б бідніша", - сказав Ющенко на початку зустрічі, повідомляє УНІАН.

Президент наголосив, що ПАРЄ зробила величезну роботу для нашої держави, "хоча, можливо, ще не всі це розуміють".

Ющенко заявив, що організація життя суспільства на демократичних засадах є ключовою позицією для досягнення як політичного, так і економічного прогресу, а також те, що Україна завжди перебуватиме на цих позиціях.

Разом з тим, за словами президента, Україна не ідеалізує нинішню ситуацію, розуміючи, що їй ще багато чого треба досягти.

"Ще багато існує проблем у галузі права, у галузі свободи, у галузі боротьби з корупцією, які завдяки великим намаганням можуть впливати на політичні свободи", - сказав він.

Северинсен погодилась з тим, що перед Україною стоять величезні виклики, і що демократію неможливо розбудувати протягом одного дня. Вона наголосила, що Україні треба спочатку позбутися "старих звичок", а вже потім розбудовувати нову, сучасну систему суспільства.

Водночас вона заявила, що у понеділок на зустрічі з українськими журналістами переконалася у тому, що зараз в Україні "усі можуть вільно висловлювати свою думку".

"Я вважаю, що тут більше ніхто не наляканий якимось тиском зверху, а це дуже великий крок на шляху до демократії", - сказала Северинсен.

Водночас, як повідомляє прес-служба Верховної Ради, спікер парламенту Володимир Литвин під час зустрічі з Вольвенд та Северинсен у вівторок подякував їм за "принципову позицію, яка підштовхує до активної роботи".

"Для нас є вкрай важливим сам процес виборчої кампанії, а результат визначать люди", - сказав він.

Спікер поінформував про намір парламенту створити комісію для спостереження за виборами, яка, на думку Литвина, може бути створена найближчим часом.

Северинсен і Вольвенд обговорили з Литвином хід підготовки до виборів та умови їх проведення у відповідності до демократичних критеріїв.

Литвин висловив сподівання, що більше не доведеться вносити зміни до виборчого законодавства, але і не виключив остаточно такої можливості в разі, якщо ЦВК знову звертатиметься до парламенту з проханням щодо певних роз’яснень та уточнень.

"У цьому я повністю покладаюсь на ЦВК", - підкреслив Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування