Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА І ПІНЧУК СТАЛИ СВІДКАМИ В КРИМІНАЛЬНІЙ СПРАВІ?

Вівторок, 14 лютого 2006, 11:00


Екс-президент Леонід Кучма, його зять Віктор Пінчук і екс-глава Фонду держмайна Михайло Чечетов проходять свідками у кримінальній справі.

Газета "Комерсант" з посиланням на джерело в Генпрокуратурі пише, що вони стали свідками у справі про порушення з боку посадових осіб Фонду держмайна в ході приватизації "Криворіжсталі" і "Нікопольського заводу феросплавів".

Як відомо, ці підприємства були приватизовані структурами Пінчука.

Чечетов у ході минулорічних пояснень, даних у МВС і Генпрокуратурі, розповів про особисте прохання Кучми посприяти Пінчуку, а також про лобіювання Ахметова з боку Януковича у випадку придбання "Павлоградвугілля".

Сам Чечетов заявив "Комерсанту", що йому "незнайомі жодні протоколи допитів", відмовившись від коментарів.

У прес-службі фонду Кучми "Україна" сказали, що "Леонід Данилович не стане давати коментарів на дану теми".

Водночас у прес-службі "Інтерпайпу" газеті заявили: "У нас викликає подив, чому Генпрокуратура зайнялася саме "Криворіжсталлю" та "Нікопольським заводом феросплавів", тоді як існують випадки приватизації державного майна за справді дискримінаційними умовами, про що неодноразово писала українська преса".

Експерти вважають основною метою кримінальних справ намір Кабміну і Генпрокуратури унеможливити оскарження повернення "Криворіжсталі" та "Нікопольського заводу феросплавів" у Європейському суді з прав людини.

"Перегляд результатів приватизації НЗФ відбувався за формальними ознаками. Тепер же мова йде про те, що "Криворіжсталь" і НЗФ були приватизовані в результаті корупційної змови. Це позбавляє можливості оскаржити рішення в європейських судових інстанціях", - сказав аналітик консалтингової компанії R&J Investments Володимир Плотніков.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування