Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пропонує німецькі правила гри

Вівторок, 14 лютого 2006, 11:13

Екс-міністр економіки Сергій Терьохін впевнений, що президент Віктор Ющенко "використає всі свої важелі" та виступить "об’єднуючою особою" для помаранчевих сил.

"Я впевнений, що президент України використає всі свої важелі, політичні і моральні, для того, щоб виступити об’єднуючою особою для сил, які робили помаранчеву революцію", - заявив Терьохін на прес-конференції в Івано-Франківську.

"Віктор Ющенко – всенародно обраний президент - не є суб’єктом виборчого права до парламенту. Йому заборонено, відповідно до закону України про вибори, брати будь-яку участь у виборах до парламенту", - сказав Терьохін.

"І тому я просив би, щоб жодна політична сила не поєднувала, не приватизовувала всенародно обраного президента", - наголосив він.

Терьохін нагадав про ініціативу БЮТ про "укладення формальної угоди про створення майбутньої більшості у парламенті та принципи призначення урядової команди".

"Нас непокоїть питання про принципи формування коаліції після виборів. Я нагадаю, що, за неписаним правилом, яке діє сьогодні в Німеччині, Меркель, яка отримала на один відсоток голосів більше, ніж Шредер, стала главою уряду", - зазначив він.

"Ми наполягаємо на тому, щоб такого роду принципи (хоча це не буде, зрозуміло, прописано у законі), були узгоджені між сторонами, які будуть формувати майбутню коаліцію", - сказав Терьохін, слова якого наводить УНІАН.

Він також підкреслив, що БЮТ хоче "отримати письмові оприлюднені зобов’язання всіх сторін про те, що вони не будуть вступати у жодні переговори, у жодні коаліції з силами, які виступали проти Помаранчевої революції".

"Тільки за цих умов ми можемо далі вести розмову про об’єднання команди, чого очікує більшість українського народу", - зазначив він.

Терьохін висловив жаль з приводу пропозиції про майбутню коаліцію від голови політради блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного, де йшлося про "короткий текст на одну сторінку меморандуму й величезні додатки з 136 посад, які пропонувалося поділити вже зараз. Окрім однієї – прем’єра, де вже стояло прізвище Юрія Єханурова".

"Зрозуміло, що з такою позицією ми теж не можемо погодитися. І сенс не в тому, хто буде прем’єром в майбутньому уряді, а в іншому: мають бути встановлені чіткі правила гри, які будуть пов’язані з результатами виборів для окремих політичних сил", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування