Павленко виправдався за дружину, яку він звозив до Туріну

Вівторок, 14 лютого 2006, 12:12

Міністр молоді та спорту Юрій Павленко заявляє, що його дружина відвідала Олімпійські ігри в Турині за власний рахунок.

Про це Павленко сказав у коментарі "Українській правді" з приводу звинувачень Михайла Бродського, що під виглядом "перекладачів й інших помічників спортсменів у Турин нібито поїхали дружини та дочки членів уряду".

"Я перебував на Олімпіаді протягом трьох днів як гість Міжнародного олімпійського комітету категорії G, до якої відносяться президенти, прем’єр-міністри та міністри спорту", - пояснив Павленко.

"Мені було надано право на одну супроводжуючу особу. Це міг бути чи то охоронець, чи то помічник, чи перекладач. Я взяв із собою дружину, оскільки вона знає італійську мову, але, щоб не було спекуляцій, то за переліт до Турину вона платила за власний рахунок", - сказав Павленко.

Також, додав міністр, перебування дружини в самій Італії нічого не коштувало, оскільки вона мешкала у його готельному номері.

Павленко також сказав, що крім нього Міжнародний олімпійський комітет виділив Україні сім місць для гостей категорії GT (куди входять урядовці), і в складі цієї делегації протягом трьох днів на Олімпіаді перебував віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко.

Говорячи про дочку секретаря Радбезу Зою Кінах, Павленко сказав, що вона працює перекладачем в одному з поселень української олімпійської збірної в містечку Сістрієр.

"Вона справді знає італійську мову, пройшла відбір у Національному олімпійському комітеті України. На неї справді припадає велике навантаження: організувати для 40 олімпійців вчасне харчування, перепустки, амуніцію тощо", - додав Павленко.

Міністр підкреслив, що "на Олімпіаді в Турині від України немає жодної випадкової людини – ні в складі команди, ні у штабі".

Як відомо, раніше член політради партії "Батьківщина", заступник керівника штабу БЮТ Михайло Бродський заявляв, що родичі високопосадовців, зокрема дочка секретаря РНБО Анатолія Кінаха та дружина Павленка, поїхали до Турину за державні кошти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...