Тарасюк не хоче відмовлятись від росіян заради НАТО

Вівторок, 14 лютого 2006, 12:39

МЗС України здивоване заявою міністра оборони Росії Сергія Іванова про неможливість вступу України до НАТО у зв'язку з базуванням на її території Чорноморського флоту Росії.

"Ми були здивовані цією заявою, оскільки в жодному статутному документі немає положення, про яке говорить міністр оборони Росії", - сказав керівник прес-служби МЗС Василь Филипчук у вівторок, коментуючи заяву Іванова.

Він підкреслив, що під час переговорів представники НАТО неодноразово заявляли, що базування ЧФ РФ у Криму не є перешкодою на шляху вступу України до цієї організації.

Филипчук відзначив, що високопоставлені представники Альянсу заявляли, що це питання носить винятково двосторонній характер.

Керівник прес-служби заявив, що вступ України в НАТО буде сприяти стабільності в регіоні, а її співпраця з Росією продовжить розвиватися.

Раніше Іванов заявив, що у випадку вступу в НАТО Україні доведеться відмовлятися від зобов'язань щодо базування ЧФ РФ у Севастополі до 2017 року.

"Тому що за умовою альянсу країна, яка вступила в нього, не має права розміщувати на своїй території збройні сили інших держав, які не входять до блоку", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування