Росія у відкриту допомагає піару Януковича

Вівторок, 14 лютого 2006, 14:07

Голова міністерства сільського господарства Росії Олексій Гордєєв пообіцяв прискорити вирішення проблеми з постачаннями тваринницької продукції з України в Росію.

"Мінсільгосп на прохання лідерів партії "Єдина Росія" прийняв делегацію Верховної Ради, що складається з представників Партії регіонів України", - заявив журналістам Гордєєв за підсумками зустрічі.

"Ми розглянули проблему, пов'язану з поставками продукції тваринництва з України. Я, як міністр, відреагував на прохання й обіцяю активізувати розгляд цієї проблеми, щоб відновити постачання тваринницької продукції з України в Росію", - додав він.

За словами міністра, сільське господарство України "досить болюче відчуває цю проблему". "Провина лежить на несумлінних агентах ринку і тих, хто займається реекспортом м'яса. Причина також в абсолютній бездіяльності ветслужби України", - підкреслив Гордєєв.

Він заявив, що Россільгоспнагляду буде дане доручення вирішити проблему, пов'язану з постачаннями тваринницької продукції з України в Росію.

Виступаючи перед журналістами, секретар президії генеральної ради партії "Єдина Росія" В'ячеслав Володін, відзначив, що у кризі, яка виникла, "винна влада України, яка допустила контрабанду неякісного м'яса через територію країни".

"Ми вважаємо, що треба зробити все можливе і змусити владу України втрутитися у ситуацію та припинити сваволю, коли в Україну ввозиться неякісне м'ясо з Африки й Індонезії, а потім видається за українське і постачається в Росію", - сказав Володін.

За його словами, у результаті страждають сумлінні українські виробники - приміром, ціна на молоко вже знизилася до 60 копійок за літр, у той час як раніше вона складала 1,40 карбованців за літр.

Заборона на ввіз української продукції тваринництва в Росію була введена 20 січня 2006 року в зв'язку з порушеннями російського ветеринарного законодавства при ввозі  вантажів тваринницького походження з України, загрозою завезення на територію Росії гострозаразних хвороб тварин і ввозу недоброякісної продукції, небезпечної для здоров'я людини.

За оцінками українських експертів, щомісячні збитки молочної галузі країни від заборони постачань можуть скласти $50-60 млн., м'ясної - $12-15 млн.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування