Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Медведчука прогуляв засідання "через хворобу"

Вівторок, 14 лютого 2006, 14:53

Апеляційний суд Івано-Франківської області переніс на 21 лютого розгляд справи екс-голови Закарпатської області Івана Різака через його неявку на судове засідання.

Суддя Надія Степанів на запит суду зачитала письмову відповідь київської приватної клініки "Борис", передає "Інтерфакс-Україна".

У ньому підтверджувалося, що Різак дійсно знаходиться на лікуванні і за станом здоров'я може бути присутнім на судовому засіданні та знайомитися з матеріалами слідства.

В той же час суддя проінформувала, що у вівторок на адресу апеляційного суду надійшов факс від клініки про те, що проводиться консиліум фахівців, щоб скорегувати подальший курс лікування Різака, тому що в нього протягом останніх 7 днів щодня повторюються серцеві напади.

Беручи до уваги цю обставину, суд вирішив перенести засідання на 21 лютого і направити запит у клініку "Борис".

Там лікарі мають з'ясувати, чи не вплинув висновок консиліуму лікарів на можливість підсудного бути присутнім на засіданні суду й ознайомлюватися з матеріалами справи.

Раніше, 14 грудня 2005 р. Апеляційний суд Івано-Франківської області переніс на січень розгляд справи екс-голови Закарпатської обладміністрації Різака через його неявку на засідання суду в результаті хвороби. 24 січня суд знову переніс засідання через ту саму причину.

Різак був затриманий 13 травня 2005 р., за рішенням прокуратури. 16 травня Ужгородський міськрайонний суд виніс рішення про його арешт.

Йому інкримінувалося перевищення службових повноважень, використання контролюючих органів і підконтрольних ЗМІ для приниження честі та гідності ректора Ужгородського національного університету Сливки, внаслідок чого останній покінчив життя самогубством.

Цей же суд 7 липня продовжив термін утримання Різака під вартою до 12 вересня 2005 р.

У липні 2005 р. прокуратура Закарпатської області порушила ще одну кримінальну справу проти Різака за перевищення влади і службових повноважень та організацію масових безладь.

Його підозрювали в організації масових безладь і в зловживанні владою в ході  президентських виборів в 2004 році.

12 вересня 2005 р. Різаку зачитали постанову про зміну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Різак, за рішенням міжпартійної конференції, 5 лютого очолив список кандидатів у депутати Закарпатської обласної ради від "Опозиційного блоку "Не ТАК!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...