Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін і Ющенко створять ще одну структуру

Вівторок, 14 лютого 2006, 15:52

Україна і Росія мають намір створити спільну структуру для боротьби з пташиним грипом.

"Ми поговорили з президентом Росії Володимиром Путіним щодо координації дій обох країн", – заявив президент Віктор Ющенко у вівторок.

"Я думаю, найближчим часом буде створено двосторонню комісію або якусь іншу структуру, що займатиметься координацією науки, профілактики та інших питань для боротьби з цією проблемою", - сказав Ющенко, слова якого наводить прес-служба президента.

Під час зустрічі з з координатором системи ООН з питань пташиного та людського грипу Девідом Набарро Ющенко висловив зацікавленість в обговоренні цього питання для пошуку способів взаємодії.

Він відзначив, що, зокрема, може йтися про надання Україні допомоги для формування власної лабораторної бази високого рівня.

"Для нас важливо відчувати плече міжнародної спільноти", – сказав Ющенко.

Президент також поінформував, що Україна має намір створити постійно діючий орган високого статусу, який би на професійній основі займався всім комплексом питань боротьби із поширенням пташиного грипу.

У свою чергу Набарро високо оцінив заходи, вжиті українською владою для врегулювання ситуації, що виникла під час поширення пташиного грипу у Криму.

"Я вірю, що те, як Україна відреагувала на подолання пташиного грипу, може бути прикладом для інших країн. Швидкість й ефективний контроль, з якими Україна на неї відреагувала, дозволив не поширити вірус на інші території вашої країни", – сказав він.

Набарро зазначив, що ООН розглядатиме питання надання Україні допомоги у рамках протидії поширенню пташиному грипу.

Набарро також висловив думку, що Україна може поділитися своїм досвідом боротьби із пташиним грипом з іншими регіонами, для яких ця проблема є актуальною. "Сподіваюся, що ми зможемо і надалі розраховувати на вас", – сказав Набарро.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...