Медведчук просить Ющенка почитати Конституцію

Вівторок, 14 лютого 2006, 16:40

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає, що в заяві президента Віктора Ющенка про проведення референдуму щодо прийняття Конституції немає ніякої правової логіки.

"Хочу нагадати, що зміна Основного закону країни здійснюється голосуванням у Верховній Раді по процедурі, описаній в Конституції", - заявив Медведчук, слова якого наводить прес-служба СДПУ(о).

"У тих випадках, коли пропонується змінити розділи 1, 3 і 13, рішення парламенту має бути підтверджене референдумом. Ні про який інший спосіб використання референдуму не згадується", — сказав він.

Він відзначив, що "ця процедура дуже слабко співвідноситься з тим "планом дій", що оголосив президент під час свого виступу в парламенті".

"Там він взагалі "забув" згадати про голосуванні у Верховній Раді", - додав Медведчук.

Він також нагадав, що, коли екс-президент Леонід Кучма запропонував проект змін до Конституції, "було не тільки проведено всенародне обговорення, але і запропонований відповідний проект для затвердження в парламенті".

"Погодьтеся, забавно: Кучма, якого третирували як "авторитарного диктатора", Конституцію знав і її норм дотримувався, а "європейський демократ" Ющенко про існування розділу 13, здається, навіть не здогадується", - підкреслив Медведчук.

"Я все-таки дуже рекомендую президенту вдумливо прочитати Конституцію. Від а до я. Там є багато цікавого і про референдум, і про його роль у владі, і про вибори", - сказав він.

"Або, у крайньому випадку, рекомендую йому слухатися своїх радників. Серед них ще зустрічаються професіонали, або хоча б люди, що заглядали в Конституцію", — додав Медведчук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування