У Газпромі вважають, що Україна сама напросилася на "РосУкрЕнерго"?

Вівторок, 14 лютого 2006, 17:19

Схема з "РосУкрЕнерго" вибудована через відмову України від прямого контракту на постачання газу.

Так прокоментували в Газпромі заяву прем'єра Юрія Єханурова про намір України запропонувати Росії замінити компанію "РосУкрЕнерго" на іншого посередника для поставок газу в Україну.

"В області транспортування російського газу територією України - питання, що є для нас принциповим, укладено прямий контракт між Газпромом і "Нафтогазом України", - відзначив співрозмовник РБК, слова якого наводять "Новости Украина".

"Від прямого контракту на постачання російського газу (на ринкових умовах) Україна відмовилася сама, що і стало причиною січневого конфлікту. Саме тому і довелося вибудовувати складну схему, з використанням можливостей "РосУкрЕнерго" по поставкам середньоазіатського газу", - заявили в Газпромі.

Там відзначили, що з російської сторони, дійсно, звучали заяви про те, що структура власності "РосУкрЕнерго" не відповідає структурі бізнесу цієї компанії.

У зв'язку з цим, за словами співрозмовника, українській стороні пропонувалося прямо забезпечити участь "Нафтогазу" в акціонерному капіталі "РосУкрЕнерго".

Точно так само, як це робить "Газпром", переводячи частку в "РосУкрЕнерго" зі своєї дочірньої структури на баланс головної компанії, додали в Газпромі.

У вівторок у Верховній Раді прем'єр Єхануров повідомив, що Україна запропонує Росії замінити компанію "РосУкрЕнерго" на іншого посередника для поставок газу в Україну, якщо російську сторону не влаштовує ця компанія.

Від УП. Російське агентство РБК уже не раз використовувалося офіційною Москвою для "зливу" дезінформації. У тому числі й у так званій "газовій" війні між Україною і Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування