Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заслав Єханурова в космос

Вівторок, 14 лютого 2006, 17:34

Президент Віктор Ющенко створив Комісію з питань космічної діяльності і призначив її головою прем'єр-міністра Юрія Єханурова.

Про це йдеться в указі президента від 14 лютого, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

Згідно з указом, комісія є консультативним і дорадчим органом при президенті.

Комісія створена з метою підготовки пропозицій і рекомендацій щодо стратегічних цілей державної політики в космічній галузі, дослідження космічного простору і його використання для забезпечення стабільного розвитку і безпеки держави, впровадження космічних технологій і єдиної науково-технічної політики в космічній галузі.

У компетенцію комісії також входить підготовка пропозицій з удосконалення нормативно-правової бази, яка регулює космічну діяльність, та її гармонізації з міжнародним законодавством.

Крім Єханурова до складу Комісії включено секретаря РНБО Анатолія Кінаха, радника президента Володимир Горбуліна, гендиректора Національного космічного агентства Юрія Алексєєва, заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Леоніда Каденюка, генерального конструктора конструкторського бюро "Південне" Станіслава Конюхова, директора Радіоастрономічного інституту НАН Леоніда Литвиненка, директора Головної астрономічної обсерваторії НАН Ярослава Яцківа, міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Засідання Комісії мають проводиться не рідше 2 разів на рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...