Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На команду Омельченка будуть тягнути до відповідальності за шахраїв

Вівторок, 14 лютого 2006, 20:05

Потерпілі інвестори компанії "Еліта-Центр" готують позов щодо недбалості міської влади, що привела до шахрайства на ринку житла.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок юрист юридичної компанії "Магістр і партнери" Євген Корнійчук.

"Якщо говорити про цивільну відповідальність, то, безперечно, позов, який буде підготовлений, передбачатиме відповідальність, як шахраїв-будівельників, так і міської адміністрації", - сказав він.

Корнійчук, зокрема, сказав, що київська влада в березні 2004 року ухвалила рішення посилити контроль за будівництвом, яке вела "Еліта-Центр" по вул. Отто Шмідта, 34-42.

Контроль був покладений на комісію з питань власності. Він підкреслив, що адміністрація не здійснила належний контроль, тому має нести відповідальність нарівні з тими шахраями, який вкрали у людей гроші.

"Безпероечно, наше законодавство це дозволяє, і я впевнений, що суд розгляне позитивно позов щодо державних чиновників, які відповідали і безконтрольно залишили цей об'єкт", - сказав Корнійчук.

Як відомо, Подільським районним управлінням ГУМВС України в м. Києві 7 лютого порушено кримінальну справу за фактом шахрайства.

Досудовим слідством встановлені факти подвійного, а також потрійного оформлення договорів пайової участі в будівництві одних і тих же квартир. Сума завданих збитків оцінюється більш ніж у 400 млн. грн., кількість постраждалих - понад 1,5 тис. осіб. Керівники компаній знаходяться в розшуку.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування