Команда Єханурова встановила рекорд п'ятирічки

Середа, 15 лютого 2006, 10:55

Інфляція за січень 2006 року склала 1,2% і є найнижчою за останні 5 років, ріст ВВП за січень - 0,9%.

Про це повідомив міністр економіки Арсеній Яценюк, виступаючи перед початком засідання уряду в середу.

"Оптимістичні результати діяльності за перший місяць набагато кращі за песимістичні прогнози, які готувало Міністерство економіки", - сказав він.

Яценюк відзначив, що, незважаючи на негативний прогноз по промисловості, ВВП "було витягнуто за рахунок декількох показників".

Базовий показник, за словами міністра, - це транспорт. "Саме пасажирські перевезення дали надзвичайно позитивний приріст", - відзначив він. Другим позитивом Яценюк назвав приріст в агропромисловому комплексі - +3,3%, третім - торгівлю.

Показники росту ВВП та рівня інфляції, на думку міністра, свідчать про помірний стабільний розвиток української економіки.

"Однак, усі ризики, що відзначалися міністерством економіки на початку року, так і залишаються, і об'єктивно говорити про те, що темпи росту ВВП будуть вищі, ніж у 2005 році, поки підстав нема", - підкреслив він.

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров при цьому нагадав, що три робочі дні січня були перенесені на лютий і березень.

Міністр економіки, у свою чергу, підтвердив, що вихідні умови січня не були найкращими. "Січень був практично катастрофічним: половину місяця не працювали, та ще й морози мінус 20 - мінус 30", - сказав Яценюк.

Єхануров припустив, що після такого звіту можуть сказати, що "від морозу краще працюємо", а Яценюк додав: "Ще і їздимо від морозу", звертаючи увагу на високі показники залізничних перевезень.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування