Омельченка взяли в пікет ошукані пірамідою

Середа, 15 лютого 2006, 11:27

Більш тисячі осіб, які вклали свої кошти у будівництво будинків корпорацією "Еліта-центр", пікетують приміщення Київміськради з вимогою розібратися в ситуації, а також забезпечити добудову будинків.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" інвестори, які побажали залишитися неназваними, на сьогоднішній день "теоретично обдурених інвесторів - близько 1,5 тис., але якщо кожна квартира продавалася по 2-6 разів, і багато хто ще не звернувся за допомогою, їх може бути і більше".

Наразі, за словами інвестора, юристи та ініціативна група намагаються домогтися того, щоб Київміськрада надала пільги будівельникам, які погодяться добудувати будинки, квартири у яких продав "Еліта-центр", а замість цього, можливо, надати пільги цим будівельникам на інші земельні ділянки.

Крім того, юристи розглядають варіант продажу ділянок, на яких повинні були бути побудовані ці будинки для того, щоб повернути хоча б частину грошей вкладників.

За словами інвесторів, відкриті листи з проханням розібратися з ситуацією вже було спрямовано на ім'я президента Віктора Ющенка, мера Києва Олександра Омельченка, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, глави СБУ Ігоря Дріжчаного, а також генпрокурора Олександра Медведько й інших високих посадових осіб.

Водночас міністр будівництва й архітектури Павло Качур заявляє, що жодна земельна ділянка в Києві безпосередньо групі компаній "Еліта-Центр" не виділялася.

Він також зазначив, що зараз Мінбуд з'ясовує в Київській міській державній адміністрації, чи виділялися земельні ділянки фірмам, які входять в "Еліта-Центр". Але, сказав Качур, за інформацією, що є у міністерства, більшість земельних ділянок купувалася на вторинному ринку.

Павло Качур сказав також, що сесія Київської міськради ухвалить окреме рішення по кожній сім'ї, що постраждала в результаті інвестування в "Еліта-Центр".

За його словами, на сьогоднішній день у Київській міській державній адміністрації створено робочу групу, яка повинна виробити компромісне рішення для розгляду його на сесії міськради. "І щодо кожної сім'ї вони мають ухвалити окреме рішення", - підкреслив Качур.

"Інтерфакс-Україна" УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування