Ахметов вимагає звіт за свої гроші

Середа, 15 лютого 2006, 11:33

Президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов вважає, що мер Алчевська має відзвітувати перед клубом, як були витрачені $500 тис., спрямовані їм на відновлення теплопостачання міста.

При цьому Ахметов заявив на прес-конференції у Франції, повідомляє прес-служба ФК "Шахтар".

"Я думаю, що тепер мер Алчевська має запросити команду та відзвітуватися, як було витрачено гроші. Щоб футболісти й тренери, що відмовилися від преміальних, бачили, на що все витрачено", - сказав Ахметов.

"Думаю, це нормально, по-людськи. Наша команда з задоволенням приїде в Алчевськ, зустрітися з людьми, мером міста, поспілкується", - додав геть.

Ахметов підкреслив, що $500 тис. призових, виграних на турнірі в Ізраїлі, команда перерахувала для Алчевська "від душі й від серця". "Зрозуміло, що ми не могли залишитися байдужими - перевели кошти туди, де вони більш потрібні", - відзначив він.

При цьому президент "Шахтаря" попросив не пов'язувати рішення клуба з політикою.

"Якщо в когось є інші думки в голові, на зразок того, що ми переслідували якісь політичні цілі – це дуже велика помилка. Зверніть увагу, я від початку сам не озвучив, куди ми направимо гроші. Хоча ми точно знали, що якщо переможемо, те усі піде в Алчевськ", - підкреслив Ахметов.

"Для мене дуже важливо, що усі футболісти залучилися до цієї справи, сказали, що відмовляються від преміальних та із задоволенням віддають ці кошти потерпілому городу. Моєї заслуги тут немає", - додав він.

Тим часом, прем'єр-міністр Юрій Єхануров у середу вилетів з одноденною робочою поїздкою до Луганської області.

Відповідно до програми, Єхануров ознайомиться з результатами проведення аварійно-відбудовних робіт у системах теплового забезпечення ряду об'єктів і освітніх установ міста Алчевська.

Він також відвідає ВАТ "Алчевський металургійний комбінат", де проведе нараду за результатами проведення аварійно-відбудовних робіт.

У середу ввечері Єхануров виступить у прямому ефірі Луганського обласного телебачення. У цей же день він повернеться до Києва.

Прем'єра у подорожі супроводжують міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Павло Качур, заступники міністра фінансів Володимир Матвийчук та транспорту і зв'язку Микола Щербина, гендиректор "Укрзалізниці" Василь Бридких, заступник глави правління "НАК "Нафтогаз України" Ігор Васюник.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування