Кучма хотів, щоб Ющенко зустрів Новий рік з Путіним

Середа, 15 лютого 2006, 11:54

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що Україна розділена, і не готовий прогнозувати результати парламентських виборів 2006 року.

"Я б не робив сьогодні жодних прогнозів про розподіл місць у парламенті. Два місяці, які залишилися, ще багато чого можуть змінити. Чаша ваг може схилитися як на бік партії влади, так і на бік опозиції", - сказав Кучма в інтерв'ю газеті "Российские известия".

"Крім того, потрібно враховувати, що Україна розділена. Україну розділили останні президентські вибори. За минулий рік нічого не було зроблено для зближення сторін", - додав він.

На думку Кучми, "за всіма принциповими, корінними питаннями голоси розподіляються приблизно п'ятдесят на п'ятдесят".

"У попередні роки, до кінця 2004 року, ми забули про розподіл на Захід і Схід. Цьому не можна було не радіти. Цьому передувала велика робота, великі зусилля. І раптом усе зішло нанівець", - поскаржився екс-президент.

Говорячи про внесення змін до Конституції, Кучма відзначив, що зараз основний Закон уже не можна змінити, "і Ющенко сам це визнав".

"Що стосується референдуму, то з ним теж усе ясно. Вирішує не населення на референдумі, а парламент... Так що кампанія за референдум, яку ініціював президент, - це тільки піар-кампанія. Юридичного змісту референдум не має. Спроби влаштувати його тільки додадуть нестабільності в країні", - сказав він.

Говорячи про російсько-українські відносини в газовій сфері, Кучма сказав, що дії нинішнього президента Віктора Ющенка з врегулювання газового конфлікту між двома країнами були недостатніми.

"Можна однозначно запитати: чому президент України, якому це, здавалося б, потрібніше, жодного разу по-справжньому не зустрівся з президентом Російської Федерації?", - запитав він.

На репліку про те, що Путін, можливо, сам не хотів зустрічатися з Ющенком, Кучма сказав:

"Ні. Я в це ніколи не повірю. Якби Ющенко сказав, "Володимир Володимирович, я хочу приїхати, давайте ми з вами поговоримо про ті проблеми, які є сьогодні між нами", я переконаний, що у відповідь він почув би: "Ласкаво просимо! Я готовий до розмови"... Я б на місці Ющенка поїхав прямо 31 грудня!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування