Тимошенко обурена Луценком і тим, що Кучма живе на дачі

Середа, 15 лютого 2006, 11:56

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко обурена тим, що колишній президент Леонід Кучма досі мешкає на державній дачі.

"Коли я була прем’єром, то скасувала постанову про виділення Кучмі державної дачі, утримання з бюджету його слуг, лікарів і охоронців. І у мене питання: чому він не у в’язниці сидить, а на державній дачі живе?" - сказала Тимошенко на мітингу в Прилуках.

Вона пояснила це тим, що Юрій Єхануров є "ставлеником людей Кучми".

"У Борисполі були виділені тисячі гектарів для Пінчука. Єхануров своїм власним підписом дав доручення закрити кримінальні справи, повернути землі Пінчуку та віддати йому державний кредит на 250 мільйонів від уряду Японії", - зазначила Тимошенко.

Тимошенко нагадала, що, коли прем’єром затвердили Єханурова, то Кучма "вийшов на телебачення, обтрусився і обцілував його з ніг до голови".

"Я вам клянуся – Кучма мене ніколи так не цілував", - додала вона.

На мітингу Тимошенко також дорікнула представникам Соцпартії в тому, що їхні декларації розходяться з реальними вчинками.

"До Юрія Луценка у мене одне питання – де бандити у тюрмах?! І коли він говорить, що передає в прокуратуру якісь документи, то це розмови для дітей", - додала вона

Вона також повідомила, що лобіювала призначення Валентини Семенюк головою Фонду держмайна.

"Я призначила у нову владу двох людей – Турчинова і Семенюк, я думала, що вона є надійною людиною. І у мене до неї є питання: де повернуті в державу підприємства?", - запитала вона.

Екс-прем'єр звернула увагу, що ФДМ не належить до структури уряду. Тому Семенюк не може виправдовуватися, посилаючись на позицію Кабміну.

Вона наголосила, що дооцінка "нечесно приватизованих підприємств" – це єдиний спосіб повернути вклади громадян, які були в Ощадбанку СРСР.

Крім того Тимошенко зауважила, що фракція СПУ не підтримала зняття імунітету з депутатів місцевих рад.

"Чому, коли в парламенті ставилося це питання, голосувала наша фракція, а СПУ – ні, КПУ – ні, Литвин – ні? Чому проголосувала лише третина фракції "Наша Україна"?", - запитала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування