Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вирішив організувати лікарям місце і кличе їх поговорити

Середа, 15 лютого 2006, 15:36

Президент Віктор Ющенко відвідав Дніпропетровську обласну лікарню ім. Мечникова, де ознайомився з "дорожньою картою" розвитку системи охорони здоров'я регіону, розробленою відповідно до Національного плану дій у сфері медицини.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент відзначив, що мета концепції розвитку української медицини - зробити її ефективною, самодостатньою і доступною для усіх.

За словами присутнього на заході міністра охорони здоров'я Юрія Поляченка, основними пріоритетами розвитку медицини в Дніпропетровській області стане посилення уваги до обслуговування сільського населення, лікування серцево-судинних захворювань, контроль ситуації з туберкульозом і ВІЧ/СНІДОМ, впровадження регіональної програми охорони матері і дитини.

"Сьогодні узгоджене завдання таке - організувати первинне робоче місце лікаря, забезпечити його обладнанням, ліками, всім необхідним для роботи", - сказав Ющенко.

Він також відзначив необхідність початку реформи з підвищення якості послуг і зарплат медикам, приведення в належний стан палат і робочих кабінетів лікарів.

Глава держави також запросив медиків до відкритого діалогу з владою, передає "Інтерфакс-Україна".

По закінченню наради він вручив державні нагороди співробітникам галузі охорони здоров'я.

Дніпропетровська обласна лікарня заснована в 1798 р. як Єкатеринославська губернська лікарня. Щорічно в ній одержують стаціонарну допомогу понад 32 тис. осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування