Литвин проти сидіння на трьох стільцях і не вірить у змову

Середа, 15 лютого 2006, 15:56

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає алогічним, коли ті самі люди балотуються одночасно й у парламент, і в місцеві органи влади.

Як він заявив у середу на прес-конференції в Житомирі, це з однієї сторони свідчить про спроби зробити ставку на визначені фігури, що вважаються знаковими, а з іншого боку - про відчутний кадровий і політичний голод.

"Я за те, щоб розширювати можливості і залучати якнайбільше людей до виборів", - відзначив він.

Щодо "газвоих" угод Литвин висловив думку, що урядовці починають розуміти неоднозначність підписаних "газових" угод. Він також вважає нереальною можливість змови якоїсь політичної сили в Україні з Росією щодо цих питань.

За його словами, зараз уряд почав аналізувати предметно це питання і зрозумів, що, врешті-решт, потрібно буде відповідати.

Спікер наголосив, що сьогодні ніхто не хоче говорити про те, які будуть наслідки від реалізації цих угод після 26 березня.

Також Литвин висловив думку, що "позиція Верховної Ради дала про себе знати, вони (урядовці) зрозуміли, що не все так просто і, говорячи про перемогу, можливо, можна стверджувати про піррову перемогу, а про всезагальну перемогу і про благо для українського народу говорити не доводиться", - сказав Литвин.

На думку спікера, застереження для багатьох чиновників з цього приводу дуже важливі.

"Я думаю, навіть якщо брати виступи міністрів, які виступили із співдоповідями у Верховній Раді, то ви переконалися, що вони не в захоплені і вони не поділяють тієї позиції, яка оприлюднюється офіційно", - сказав Литвин.

Відповідаючи на запитання щодо можливої змови деяких українських політичних сил з Росією з метою вплинути на вибори, Литвин наголосив, що сьогодні у цьому звинувачують тих, хто критикує "газову" угоду – "говорять, що вони є п’ятою колоною, колоною Росії в Україні".

Литвин наголосив, що ситуація є парадоксальною, оскільки вони навпаки повинні були б кричати, що "це вигідна оборудка", якщо вони є прихильниками Росії. "Так що, я думаю, що не має підстав для постановки такого питання", сказав спікер.

Ліга, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування