Українські міністри жили на Олімпіаді за кошти італійців

Середа, 15 лютого 2006, 18:14

Представники української влади перебувають на Олімпійських іграх в Турині за запрошенням Туринського Організаційного комітету.

Про це йдеться в офіційній інформації НОК щодо перебування української делегації на ХХ зимових Олімпійських іграх в Турині.

В повідомленні наголошується, що кожен НОК, в залежності від кількісного складу офіційної делегації, має право запросити в якості гостей на Олімпійські ігри представників керівництва держави, парламенту та уряду, а також спонсорів і меценатів Олімпійського руху.

Дана квота для української делегації складає 18 осіб, кожен з яких перебуватиме на Олімпійських іграх в Турині протягом тижня.

Також, МОК запрошує перших осіб країни та керівників спорту за окремими акредитаціями, зазначає прес-служба НОК України.

На запрошення Туринського Організаційного комітету від України на Іграх були присутні віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, як і всі міністри спорту інших країн, перебуває на Іграх, за протоколом, із супроводжуючою особою та забезпечується охороною країною-господарем Ігор.

"Перебування супроводжуючих осіб було здійснено за власний рахунок запрошених", - зазначається в повідомленні.

Україну на Олімпіаді представляють 53 спортсмени у 9 з 15 видів спорту.

Загалом, склад олімпійської делегації України становить 106 осіб, серед них 30 тренерів, лікарів, масажистів та мастильників, 11 працівників штабу делегації, які забезпечують вирішення організаційних питань: перекладу, транспортне забезпечення, співпрацю з волонтерами, функцію безпеки офіційної делегації, інформаційного забезпечення тощо.

Як відомо, заступник керівника штабу Блоку Тимошенко Михайло Бродський звернувся з закликом до прем'єра Юрія Єханурова провести службове розслідування факту включення родичів членів уряду та керівників "Нашої України" в офіційну делегацію Олімпійської збірної України і їхнього перебування в Турині.

Зокрема, його цікавило пербування в Турині дочки Анатолія Кінаха і дружини Юрія Павленка.

Сам міністр заявив, що його дружина відвідала Олімпійські ігри в Турині за власний рахунок, а перебування дружини в самій Італії нічого не коштувало, оскільки вона мешкала у його готельному номері.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News