Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На НТН звільняють журналістів і вводять цензуру?

Середа, 15 лютого 2006, 18:53

Колишні журналісти каналу НТН заявляють про масові звільнення кореспондентів напередодні виборів, що ставить під сумнів свободу слова і об'єктивність подачі інформаційних матеріалів в ефірі телеканалу.

"Телеканал НТН, який позиціонує себе на медіа-ринку як опозиційний, заощаджує на журналістах. Першими жертвами "політекономії" стали журналісти програми "Ціна питання", - йдеться в заяві екс-журналістів.

За їхніми словами, у січні програма припинила своє існування через звільнення керівника і ведучого "Ціни питання" Олега Дейнека, "іншим членам команди було запропоновано піти протягом одного тижня з формулюванням "за скороченням штату" або "за власним бажанням".

"Нам розповіли, що ми баласт для каналу. Причому відразу після того, як журналісти звертають увагу керівництва на необ'єктивність подачі деяких інформаційних матеріалів", - сказала журналіст Марина Балабан.

Водночас журналіст В'ячеслав Коновалов відзначив, що керівництво каналу відмовилося вести переговори з журналістами і профспілкою, назвавши причину – незаконність існування профспілки на телеканалі.

"Всі аргументи з приводу законності реєстрації і діяльності профспілки до уваги не бралися. Законність же замовних матеріалів керівництвом під сумнів ніколи не ставилося", - сказав він.

Екс-журналісти НТН заявляють, що програма "Ціна питання" – "тільки перша ластівка" у процесі звільнення журналістів з каналу.

Водночас генеральний директор телеканалу Олександр Ільяшенко повідомив Лізі, що всі звільнені співробітники написали заяви за власним бажанням.

"Це в Олега Дейнека треба запитати, чому він звільнився. Ми пропонували і йому, й іншим залишитися, але ніхто не захотів цього робити. Програма "Ціна питання" була закрита, тому що в ній нема кому працювати", - зазначив він і додав, що якби лист від колишніх співробітників з'явився в газеті, то він подав би на них до суду, але не робить цього, оскільки Інтернет "на сьогодні усе терпить".

Дейнеко, у свою чергу, підтвердив інформацію, надіслану його колегами, і заявив про свою солідарність з їхньою думкою.

Водночас, він не захотів говорити про причини звільнення, але зазначив, що і йому, і його співробітникам пропонували залишитися на таких умовах, на яких вони погодитися не могли.

Як відомо, за результатами моніторингу телепрограм новин, проведеного Комітетом "Рівність можливостей" і асоціацією "Спільний простір" "НТН" і ТРК "Україна" стали найбільш заангажованими каналами, які відверто симпатизують Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування