Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов купить два заводи Ярославського

Четвер, 16 лютого 2006, 09:40

Антимонопольний комітет України в середу дозволив компанії "Систем Кепітал Менеджмент" придбати більш 50% акцій Криворізького заводу гірничного устаткування і Криворізького центрального рудоремонтного заводу.

Про це "Дело" повідомив прес-секретар АМК Богдан Якимюк.

За словами Артема Александрова, який очолює компанію "Кастл Фінанс" (керує нефінансовими активами групи "Укрсіб"), група "Укрсіббанк" вирішила продати завод, щоб сфокусуватися на інших сферах діяльності. Він не деталізував умови угоди.

У СКМ також відмовилися назвати суму угоди. Але повідомили, що угода по придбанню акцій ЗАТ "Криворізький завод гірничого устаткування" і ВАТ "Криворізький центральний рудоремонтний завод" "знаходиться на стадії завершення".

"Думаємо, що цей процес може бути завершено уже наприкінці лютого", - повідомили в прес-службі СКМ.

У компанії вважають некоректним до завершення угоди відповідати на запитання, чи будуть ці підприємства передані в управління компанії "Метінвест", яка буде керувати активами гірничо-металургійного комплексу групи СКМ.

На думку аналітика компанії "Ренесанс Капітал" Файга Байрамова, контрольні пакети акцій цих підприємств коштують близько $10 млн.

Аналітик також відзначив, що покупка цих підприємств дозволить компанії СКМ знизити витрати на модернізацію своїх гірничо-видобувних підприємств, зокрема Північного і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів.

Власником СКМ є Ринат Ахметов, а групи "Укрсіб" Олександр Ярославський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...