Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна стала ближчою до Гондурасу, зате зі статусом

Четвер, 16 лютого 2006, 09:58

Очікується, що в четвер Міністерство торгівлі США розгляне питання надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

"Я не оракул, щоб спрогнозувати рішення, але всі розбіжності усунуті", - заявив "Делу" міністр економіки Арсеній Яценюк.

За словами заступника міністра економіки Валерія Пятницького, який бере участь у переговорах з американцями, якщо США ухвалять позитивне рішення, цей статус для економіки України означає зняття щодо українських експортерів у США всіх дискримінаційних обмежень при проведенні антидемпінгових заходів або застосування антидемпінгового законодавства.

Почати проти України розслідування з цього моменту буде набагато складніше, і якщо воно буде знову запускатися, то заходи, які вводяться, будуть недискримінаційними, вважає міністр.

***

Водночас, як пише "Комерсант-Україна", за результатами переговорів української делегації з членами робочої групи щодо вступу до СОТ, Україна підписала протоколи про взаємний доступ на ринок послуг з Гондурасом і Домініканською Республікою.

"Однак Україна так і не домоглася серйозних поступок з боку найбільш складних учасників переговорів – США, Австралією і Колумбією", - пише газета.

Зокрема, посол США в Україні Джон Гербст заявив, що можлива чергова відстрочка підписання США двостороннього протоколу з Україною через введені обмеження на імпорт м’ясопродукції.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", за словами представника США на торговельних переговорах Роба Портмана, Американська адміністрація прагне до кінця 2006 року завершити переговори з Росією, Україною, Казахстаном і В'єтнамом про умови їхнього вступу до СОТ.

Він також висловив сподівання на одержання згоди Конгресу на укладені з цими країнами угоди.

За його словами, США вже близькі до досягнення такої угоди з Україною. "Я сподіваюся, що ми близькі до цього і з Росією", - додав представник.

"Мені б хотілося, щоб угоди з усіма цими чотирма країнами надійшли в Конгрес, і щоб вони змогли пройти вперед вже в нинішньому році", - підкреслив Портман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування