Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія загубить наше м'ясо, не дасть вступити до СОТ, та ще буде лазити в холодильник

Четвер, 16 лютого 2006, 10:34

Візит міністра аграрної політики України Олександра Баранівського в Росію переноситься у зв'язку з відсутністю попередніх домовленостей про поновлення постачань української м'ясо-молочної продукції на російський ринок.

Про це в середу ввечері РИА Новости повідомив прес-секретар мінагрополітики РФ Олександр Горобець.

"Російська сторона має намір проінспектувати українські підприємства тваринницької галузі, продукція яких постачається в Росію", - сказав він.

За його словами, такі перевірки можуть зайняти кілька місяців. Візит планувався на 16 лютого.

Тим часом, як пише Комерсант-Україна, учасники ринку відзначають, що у результаті введення заборони Росією вітчизняні переробники молока втратили ринок збуту для 60% своєї продукції, вартість якої оцінюється у $50-60 мільйонів на місяць.

"Крім того, тепер українська молочна промисловість перейде під контроль російських ветеринарних служб. Тепер вони будуть вирішувати, скільки, чого й кому експортувати. Це призведе до того, що навіть після скасування заборони експорт продукції тваринництва з України скоротиться в два-три рази",– говорить заступник голови "Укрмолпрому" Зінаїда Карпенко.

У той же час видання нагадує слова посла США в Україні Джона Гербста про можливу чергову відстрочку підписання США двостороннього протоколу з Україною через введені обмеження на імпорт м'ясопродукції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування