Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці усе ще віддають перевагу панчохам замість банків

Четвер, 16 лютого 2006, 10:43

Темпи збільшення об'ємів депозитів будуть нижчі, у порівнянні з торішніми, через зміну ціни на газ і пов'язані з ним погрози інфляції та спаду економіки.

Таку думку висловив заступник голови правління банку "Таврика" Геннадій Доценко, повідомляє в четвер Ліга.

"Настільки істотного приросту банківських депозитів, як це спостерігалося в 2005 році, очікувати не доводиться", - сказав він.

За оцінками експертів, громадяни України сьогодні тримають на руках близько 50 млрд. грн., але продовжують нарощувати обсяги своїх заощаджень на депозитах.

Зараз депозити складають 42,2 млрд. у національній валюті і 31 млрд. грн. у вільно конвертованій валюті.

Такі дані Нацбанку України на 1 січня 2006 року.

Фінансисти вважають, що протягом цього року банківські депозити залишатимуться для населення затребуваним засобом заощадження та нагромадження грошей.

Причому вітчизняні банки продовжать нарощувати свої депозитні портфелі як за рахунок фізичних, так і юридичних осіб. У цьому впевнені опитані Лігою банкіри.

"У поточному році тенденції значного приросту депозитів збережуться. Особливо це стосується надходження депозитів від фізичних осіб", - заявив заступник голови правління "Укргазбанку" Сергій Науменко.

Результати роботи банків у січні 2006 року свідчать про те, що інтерес населення трохи змістився на користь валютних депозитів за рахунок зниження популярності гривневих заощаджень.

Так, за даними НБУ, у січні спостерігався ріст валютних депозитів населення на 5% до рівня, еквівалентного 32 567 млн. грн. Такий ріст приблизно відповідає динаміці обсягу валютних депозитів населення наприкінці 2005 року.

Водночас обсяг гривневих депозитів населення в січні знизився на 1,7% - до 41 564 млн. грн., тоді як в останні місяці 2005 року депозити населення в національній валюті демонстрували щомісячний ріст на кілька відсотків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування