Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни скупили всю українську сіль

Четвер, 16 лютого 2006, 11:23

Чутки про те, що Україна у відповідь на газові тарифи припинить постачання солі в Росію, спровокували панічне скуповування цього товару в кількох областях РФ.

За словами програми "Вести" каналу "Росія", "населення Бєлгорода, Орла, Курська, Тамбова і Калуги в паніці скуповує харчову сіль, а заодно сірники та цукор".

"Підприємці з цих областей поспіхом стали закуповувати сіль у Воронежі, де теж спровокували дефіцит. Ціна пачки солі на воронезькому ринку досягає вже 40 рублів (близько 5 гривень)", - додає канал.

"Ще тиждень тому в обласний центр стали приїжджати підприємці з Липецька, Тули, Орла та Тамбова. Вони й стали тоннами скуповувати сіль оптом і вроздріб", - повідомляє "Росія".

За словами каналу, "власних соляних запасів у Воронежі 600 тонн: у звичайній ситуації вистачило б на 20 днів, але соляний бум вичистив усі склади".

Користуючись ситуацією, оптовики підняли ціну: "у магазинах і на ринках сіль ( там, де вона ще є) продають по 40-50 рублів".

У той же час на муніципальних міні-ринках з'явилися загони міліції, що стежать за тим, щоб націнка на сіль не перевищувала 25% від її номінальної вартості.

За словами каналу, обласна влада в інформаційних бюлетенях намагається переконати населення, що причин для соляної паніки немає, ажіотаж створено штучно, а Україна тут ні до чого.

"Українські постачальники, довідавшись про підвищений попит на сіль, зобов'язалися вислати в Тамбовську область дев'ять вагонів харчової солі по колишніх договірних цінах, два вагони уже відправлені", - повідомив віце-губернатор області Петро Черноіванов.

Він підкреслив, що підвищений попит на сіль створюється торговельними фірмами штучно. Однак люди скуповують також цукор, сірники й консерви.

За словами каналу, "соляний бум змусив обласну владу замислитись і почати пошук на всяк випадок постачальників солі з Росії, Білорусії, Казахстану".

Основним постачальником солі в Росію є українське держпідприємство "Артемсіль".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування