Федуру не дають дізнатись, наскільки секретна справа Гонгадзе

Четвер, 16 лютого 2006, 11:33

Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур вимагає від апеляційного суду надати йому на розгляд лист від державного експерта з секретності, який надійшов у перерві між судовими засіданнями у справі Гонгадзе.

У цьому листі, за словами Федура, має міститися інформація, яка дозволить визначити ступінь секретності матеріалів справи.

Проте під час судового засідання суддя відмовилась надати цей лист представникам потерпілих, оскільки не тільки на конверті, а й на самому листі стояв гриф "службовий".

За словами судді, відповідно до постанови кабінету міністрів від 27 листопада 1998 року "Про затвердження обліку справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, що є власністю держави", документи з таким грифом можуть використовуватись сторонами процесу лише в разі офіційного запиту від організації, яку представляє сторона процесу.

При цьому суддя оголосила вже відомі витяги з цього листа, в яких зазначено, що "підсудні та свідки, які є представниками особового складу закритих підрозділів силових структур, мають допитуватись в закритому режимі", а також "матеріальні носії інформації мають бути оформлені та зареєстровані у відповідному до закону порядку".

У разі відмови суду надати Федуру на ознайомлення лист від держексперта, адвокат вимагатиме відводу колегії суддів.

Раніше Федур заявляв, що, згідно з законодавством, на матеріалах справи з секретною інформацією має бути гриф "таємно".

Проте на жодному матеріалі у справі такого грифу немає, причому за словами Федура, попри все "він як сторона обвинувачення має право ознайомитись з усіма без винятку документами, не залежно від ступеню секретності".

У судовому засіданні оголошено перерву до 12:30.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...