Литвину не подобається закон про Єханурова

Четвер, 16 лютого 2006, 13:08

Голова Верховної Ради Володимир Литвин підозрює, що підготовлений робочою групою парламенту законопроект про Кабінет Міністрів написаний під конкретну людину.

Про це він заявив на прес-конференції в ході робочої поїздки в місто Бердичів (Житомирська область).

Литвин звернув увагу над ряд положень законопроекту, що "не корегуються з Конституцією".

"У мене особисто склалося враження, що законопроект, над яким працювала робоча група парламенту, написаний під конкретну людину або під конкретну силу, що розраховує на посаду прем'єр-міністра", - відзначив голова ВР.

Він переконаний, що в даному випадку необхідно знайти збалансований підхід на базі Основного Закону.

У понеділок на засіданні погоджувальної наради голова ВР запропонує народним депутатам розглянути і взяти за основу законопроект про Кабінет Міністрів на майбутньому пленарному тижні.

При цьому Литвин нагадав, що в парламенті вже зареєстровано низку законопроектів про Кабмін, зокрема, підготовлений лідером фракції СДПУ(о) Леонідом Кравчуком.

Крім того, у понеділок у ході погоджувальної наради лідери фракцій в черговий раз мають намір обговорити питання про обрання суддів Конституційного Суду на майбутньому пленарному тижні.

На сьогодні на 4 посади суддів КСУ, яких має обрати парламент, претендує як мінімум 16 кандидатів.

Литвин вважає, що парламент має провести закрите рейтингове голосування по всіх 16 кандидатурах, визначити 4 найбільш рейтингові і включити їх у бюлетень для голосування.

Глава парламенту запропонує, щоб депутати голосували один раз за всі 4 кандидатури, а не за кожну окремо. Для цього, за його словами, необхідно погодити позиції всіх парламентських фракцій.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування