Єхануров назвав Тимошенко "націонал-комуністкою"

Четвер, 16 лютого 2006, 15:12

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров відкидає чутки про існування таємного договору між "Нашою Україною" та Партією регіонів.

Про це він заявив в інтерв’ю польському виданню "Газета Виборча".

"На сьогодні немає жодних домовленостей з будь-ким. Усі ці розмови - це провокація. Кожен, хто коли-небудь брав участь у виборчій кампанії, розуміє, що під час виборів немає друзів. Кожен лише за себе", - сказав український прем’єр.

Водночас він зазначив, що "після виборів усе можливе", і навів приклад Німеччини, де після парламентських виборів була створена широка коаліція з числа головних суперників на виборах.

У цьому зв’язку Єхануров сказав: "Свіжий приклад Німеччини показав, що поєднується те, що, здавалося, є розділеним назавжди і неможливо об’єднати".

Водночас, на уточнююче запитання, чи припускає таким чином Єхануров можливість створення парламентської коаліції між "Нашою Україною" і Партією регіонів, він відповів: "Нічого не припускаю, навіть не хочу розглядати цих проблем".

Він висловив думку, що люди команди Юлії Тимошенко ближчі "Нашій Україні", ніж люди Януковича.

"Люди Тимошенко є демократами, так як і ми. Ми разом боролися за нову кращу Україну, тому вони нам ближчі від людей Януковича. Нас поєднують спільні вартості – прагнення до демократії, віра у те, що вибори повинні і можуть бути чесними, орієнтація на Захід. Розділяє нас (НУ і БЮТ) проблема підходу до питань власності", - додав він.

Єхануров, крім того, охарактеризував Блок Юлії Тимошенко як блок "націонал-комуністів". Він пояснив, що представники БЮТ повторюють, що треба все, що було приватизовано останніми роками, відібрати і поділити наново.

"У цьому полягала програма реприватизації, форсована Тимошенко на посаді прем’єр-міністра. Ця програма дуже зашкодила країні. Коли рік тому Тимошенко оголосила цю програму, інвестори перестали йти до нас, тоді я публічно виступав проти такої реприватизації", - зазначив Єхануров.

Також він нагадав, що колись, у 90-х роках займався питаннями приватизації, і в Україні досконало знають його погляди на "святе право власності".

Єхануров відзначив, що призначення його прем’єр-міністром у вересні минулого року було трактовано в Україні як виразний сигнал, що політики під гаслом "все відібрати і поділити" більше в Україні не буде.

Водночас він висловив сподівання, що після парламентських виборів "Нашій Україні" вдасться знайти порозуміння з БЮТ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News