Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову не підійшли російські пояснення по газу

Четвер, 16 лютого 2006, 15:53

У Кабінеті міністрів очікують відповіді російської сторони на пропозицію замінити компанію "РосУкрЕнерго" у схемі постачань газу в Україну.

"Я направив лист главі уряду Росії пану Фрадкову з проханням: якщо російську сторону, яка нам весь час пропонувала "РосУкрЕнерго", не влаштовує "РосУкрЕнерго", ми з задоволенням очікуємо заміни", - заявив прем'єр Юрій Єхануров.

"І кращою заміною був би "Газпром". І я очікую відповіді на це питання", - додав Єхануров в інтерв'ю журналістам у четвер у Варшаві.

Він також заявив, що не бачить зв'язку між підвищенням вартості туркменського газу для Росії з ціною газу для України.

Про це він сказав, коментуючи заяву міністра промисловості й енергетики Росії Віктора Христенка про те, що, намір Туркменії підвищити ціни на газ восени до 100 доларів за тисячу кубометрів призведе до зміни формули ціни на газ, що постачається Україні.

"Яка буде ціна в росіян - я не зовсім розумію зв'язок", - сказав Єхануров, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що українська делегація в суботу відвідає Туркменістан, де проведе переговори з урядом і з представниками компанії "Туркменгаз".

"Нас більше цікавить ціна українська - та ціна, що ми підписали з Туркменістаном на перше півріччя $50 і на друге півріччя $60 за тисячу кубометрів", - сказав Єхануров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...