Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко збирає валізи й обізвав Луценка брехуном

Четвер, 16 лютого 2006, 17:03

Екс-прем'єр, лідер партії "Громада" Павло Лазаренко обвинувачує Генеральну прокуратуру в навмисному затягуванні надання американському суду матеріалів по двох справах фірми "Наукова".

Про це Лазаренко заявив журналістам на прес-конференції в четвер у Дніпропетровську в прямому телефонному режимі зі США.

За його словами, зараз у зв'язку з тим, що прокуратура затягує надання матеріалів, адвокати Лазаренка запросили матеріали в Угорщині. Надані рахунки угорських банків дозволять поставити останні крапки у всіх справах Лазаренка.

Лідер "Громади" спростував слова міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що він не повернеться в Україну.

"Луценко - рупор Соціалістичної партії (раніше Луценко був депутатом від СПУ). Слова соціаліста Луценка нечесні і не відповідають законам США", - сказав Лазаренко.

Він також заявив, що дата його повернення в Україну уже визначена, однак з об'єктивних причин поки її не називає.

Екс-прем'єр також звинуватив одного з лідерів СПУ Йосипа Винського в тиску на представників Блоку Лазаренка.

Лазаренко обвинувачується у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

У 2004 році американський суд зняв з розгляду ряд обвинувачення у відношенні Лазаренка, зокрема, всі епізоди обвинувачення щодо корпорації "Єдині енергетичні системи України", раніше очолюваної Юлією Тимошенко; всі обвинувачення щодо компанії "Ітера".

В офіційному обвинуваченні залишаються дві теми: обвинувачення, пов'язані з діяльністю агрофірми "Наукова" (обман) і обвинувачення, що стосуються свідчень Петра Кириченка (здирництво).

У середині лютого глава МВС Луценко висловив думку, що Лазаренко не повернеться в Україну до виборів і найближчим часом після них.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування