Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко знайшов вихід для постраждалих від "Еліта-Центру"

Четвер, 16 лютого 2006, 17:12

Влада Києва планує створити спеціальний фонд, щоб за два роки забезпечити будівництво житла для постраждалих у афері "Еліта-Центру".

Про це заявив Київський міський голова Олександр Омельченко, повідомляє УНІАН.

За його словами, такий варіант розглядався у четвер на засіданні комісії, створеної згідно з розпорядженням мера столиці, у роботі якої брали участь представники ініціативних груп від постраждалих.

"Ми намітили конкретні плани. Є повне порозуміння. Думаю, що ми протягом 70 днів вийдемо на чітку позицію: по-перше, доведемо розслідування до логічного завершення і покараємо злочинців", - заявив Омельченко.

"А друге – напрацювати модель створення фонду спільно з усіма представниками постраждалих за участю головних управлінь міської держадміністрації та джерел наповнення фонду активною частиною фінансів, для того щоб розв'язати питання протягом найближчих 1,5-2 років", - додав він.

"Розв'язати питання – це побудувати понад 1200 квартир", - пояснив Омельченко.

Як відомо, внаслідок будівельної афери компанії "Еліта-Центр" у Києві постраждали понад 1,5 тис. чоловік.

За даними міліції, ця компанія укладала з громадянами договори про пайову участь у будівництві будинків в різних районах Києва, проте будівництво за цими адресами не велося.

Досудове слідство встановило факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні й ті ж квартири.

Міліція порушила за цим фактом кримінальну справу, затримала бухгалтера компанії і оголосила двох керівників компанії в міжнародний розшук.

Загальну суму коштів, які були отримані шахраями, міліція оцінює в 400 млн. грн.

14 лютого Омельченко підписав розпорядження про створення комісії з перевірки протиправної діяльності корпорації "Еліта-Центр".

Згідно з документом, до складу комісії увійшли 31 особа, які є представниками місцевої влади, інвесторів, служби "Київдержсекторекспертиза" тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...