Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховна Рада допоможе більше заробити Порошенку і списочнику Тимошенко?

П'ятниця, 17 лютого 2006, 11:28

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується збільшити ввізне мито на легкові автомобілі до 35%, а на вантажівки до - 30%.

Про це "Делу" повідомив автор документа, народний депутат Анатолій Корчинський.

"Ріст мита на 10% має сприяти збільшенню виробництва в Україні. При цьому бюджет одержить додатково 400 млн. грн.", - переконаний Корчинський.

Торік Верховна Рада двічі підвищувала мито на імпорт автомобілів в Україну. У березні – з 15% до 20%, у червні - з 20% до 25%.

Навесні також були скасовані пільги автовиробникам і знижені в десять разів акцизи для нових машин.

Геннадій Пристром, заступник регіонального управління міжнародного автомобільного холдингу "Атлант-М" в Україні прогнозує високу імовірність прийняття законопроекту.

На його думку, це може призвести до збільшення вартості імпортних автомобілів на 12-15%.

Сьогодні, відзначає Пристром, на вітчизняному ринку встановився паритет між зборкою й імпортом іномарок.

"Зараз вигідно і збирати автомобілі, і імпортувати їх. А ухвалення цього законопроекту порушить його, створивши двом виробникам більш вигідні умови", - переконаний він.

"Крім концерну "Укравто" (який пов'язують з ім'ям депутата Таріела Васадзе. – "Дело"), від прийняття законопроекту виграє група Петра Порошенка ("Укрпромінвест". – "Дело"), що має намір почати зборку автомобілів Kia і Huyndai", - підкреслює Пристром.

Корпорація "Укравто" контролює більш 80% акцій ВАТ "Автозаз", якому у свою чергу належить 50% акцій ЗАТ "ЗАЗ" (ще 50% - швейцарській Hirsch&Cie).

"Укрпромінвест" є офіційним агентом АТ "Автоваз", офіційним дистриб'ютором АТ "УАЗ", дилером АТ "ГАЗ", офіційним імпортером Kia (Корея), Hyundai (Корея), Isuzu (Японія), Subaru (Японія), Saab (Швеція). У концерну є і складальні підприємства в Луганську і Черкасах.

Васадзе є кандидатом у депутати за списком БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування