Березовський продає весь свій бізнес другу дитинства Жванії

П'ятниця, 17 лютого 2006, 11:41

Бізнесмен Борис Березовський заявляє про продаж усіх своїх нинішніх активів, у тому числі видавничого дому "Комерсант", бізнес-партнеру Бадрі Патаркацишвілі.

"Я не коментую окремо продаж кожного свого активу. Можу чітко сказати, що я і Бадрі Патаркацишвілі розділяємо свій бізнес. Бадрі викуповує мою частину всього нашого спільного бізнесу, а на сьогоднішній день у мене немає бізнесу, окремого від Бадрі", - сказав Березовський "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.



Відповідаючи на питання, чи купує Патаркацишвілі видавничий дім "Комерсант", Березовський сказав: "Бадрі викуповує мою частину у всіх наших бізнес-проектах, а в "Комерсанті" він зараз володіє 50% акцій".

"Я звільняюся від усього старого бізнесу, але це не означає, що я припиняю займатися бізнесом. Буде новий бізнес, яким буде керувати призначена мною управлінська компанія", - підкреслив він.

Торкаючись причин продажу своїх активів Патаркацишвілі, Березовський відзначив:

"Ми залишаємося друзями, і це рішення не пов'язане з нашими дружніми стосунками. Просто в бізнесі занадто великі сталі політичні ризики для людей, не згодних з нинішньою російською владою. Бадрі завжди займався бізнесом, але ніколи не займався політикою. І своїм рішенням я знімаю політичні ризики з бізнесу Бадрі".

В інтерв'ю газеті "Ведомости" Березовський пояснив рішення продати "Комерсант", а разом з ним й інші свої активи, тим, що його політична активність могла створити проблеми їх спільному бізнесу.

"Нещодавно я зробив заяву про необхідність силового перехоплення влади в країні, у Росії була бурхлива реакція. Після цього Бадрі запропонував викупити мою частку в спільному бізнесі", - повідомив Березовський.

Джерело в оточенні грузинського бізнесмена повідомило газеті, що Патаркацишвілі "втомився сидіти в Грузії" через політичні амбіції Березовського.

Як відомо, Патаркацишвілі знаходиться в міжнародному розшуку з 2001 року, але вільно проживає в Грузії, маючи грузинське громадянство.

За словами Березовського, більше півроку займе оцінка активів його частки в бізнесі. Разом з тим, він не уточнив, з яких саме активів складається їхній спільний бізнес.

Березовський і Патаркацишвілі за останні п'ять років продали свої частки в "Русалі", ОРТ і "Сибнефти", зберігши лише 100% акцій "Комерсанту". За даними газети, спільний бізнес партнерів, в основному перебуває за межами Росії.

Тим часом, на думку генерального секретаря Союзу журналістів Росії Ігоря Яковенка, рішення Березовського продати "Комерсант" "підтверджує те, що в Росії стало важко займатися реальним медіа-бізнесом".

Як відомо, Патаркацишвілі є другом дитинства члена "Нашої України" Давида Жванії, який допомагав йому організовувати зустрічі з Березовським.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:54
Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну система в Україну "за кілька тижнів"
13:51
ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
Усі новини...