Ющенко просить у Литвина подарунок

П'ятниця, 17 лютого 2006, 11:59

Президент Віктор Ющенко вважає, що з наступного тижня депутати дозволять Конституційному суду відновити роботу.

"В наступний тиждень, а це один з двох останніх тижнів роботи Верховної Ради, одним з ключових результатів буде приведення до присяги суддів КС, які призначені президентом та обрані з’їздом суддів", - сказав Іван Васюник в п’ятницю на прес-конференції.

"Таким чином, в Україні почне працювати дієздатний конституційний суд", - додав він.

Васюник також зазначив, що в міжнародних колах та науковій еліті "ця ситуація викликає щонайменше здивування, якщо не обурення".

"І ми думаємо, що Верховна Рада під завершення своєї діяльності виконає свої конституційні обов’язки", - додав він.

Також Васюник, посилаючись на деяких експертів-юристів, зазначив, що неприведення  суддів КС до присяги "має ознаки певної узурпації влади зі сторони одного органу державної влади".

"Ми сподіваємось, маючи розуміння перш за все голови Верховної Ради, що парламент знайде в собі сили і зробить подарунок українському народу у формі дієздатного Конституційного суду", - додав він.

В свою чергу прес-секретар президента Ірина Геращенко зазначила, що "насправді депутатів більш за все цікавило, чи президент до виборів звернеться до Конституційного суду в питанні політреформи".

Вона додала, що президент неодноразово обіцяв "не чіпати" конституційну реформу до виборів.

Геращенко пояснила, що іншим важливим питанням у компетенції КС є недоторканість депутатів місцевих рад.

"Суспільство не може отримати фахової відповіді від КС. Президент вважає це неприйнятним", - зазначила Геращенко і додала, що це питання піднімається на всіх міжнародних зустрічах Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...