Кравчук і Кличко самі напросилися в Європарламент?

П'ятниця, 17 лютого 2006, 12:40

23 лютого в Європарламенті виступить екс-президент Леонід Кравчук, лідер Блоку "Пора-ПРП" Віталій Кличко і лідер Соцпартії Олександр Мороз.

Як пише газета "Дело", усі запрошені політики повідомили, що вже прийняли пропозицію виступити на засіданні делегації Європарламенту у зв'язках з Україною.

Однак, як стало відомо журналістам газети, ініціатива зустрічі виходила не від європарламентарів, а українські політики "самі напросилися приїхати в Брюссель".

"Це не ми їх вибирали. Просто представники Кравчука і Кличка заявили про свою зацікавленість приїхати до Європарламенту", - сказали в прес-службі делегації Європарламенту.

Там також повідомили, що за первинним планом до Європарламенту планували запросити представників лише трьох основних політичних сил - "Нашої України", Блоку Юлії Тимошенко і Партії Регіонів.

Однак потім делегація вирішила прийняти пропозиції від "усіх партій, які виявили бажання виступити в Брюсселі".

"Спочатку ми хотіли бачити Януковича. Ми розчаровані його відмовою. Що стосується "заміни", яку він запропонував (в особі Раїси Богатирьової і Тараса Чорновола), то це не той рівень. Але це краще, ніж нічого", - сказали в прес-службі.

Водночас Чорновіл на питання, чому Янукович не захотів поїхати в Європарламент, сказав:

"Справа в тому, що Хав'єр Солана погодився сам приїхати до нього. І замість формальної зустрічі, яка могла відбутися в Європарламенті, вони мають намір набагато серйозніше поспілкуватися й одержати максимум інформації". Приїзд Солани очікується на початку березня.

У Європарламенті також повідомили, що ідея зустрітися з Морозом виходила від самих європарламентарів.

"Наші соціалісти вирішили його запросити, і ми подумали, що можна запросити й інших політиків подібного рівня, щоб довідатися (погляди) усього спектра політичних сил", - сказали там.

Сам Мороз змінив план поїздок по регіонах, щоб зустрітися з європарламентарями, і має намір їм роз'яснити, що насправді означає гасло соціалістів "Побудуємо Європу в Україні".

Лідер блоку "Не Так!" Леонід Кравчук у Європарламенті має намір акцентувати увагу на внутрішньополітичній ситуації.

"Я думаю, їх (Європарламент) буде цікавити оцінка опозицією економічної ситуації в країні, які проблеми виникають у нинішньої влади", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News