Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ЗРОБИЛИ УКРАЇНІ ПОДАРУНОК. І зроблять ще один

П'ятниця, 17 лютого 2006, 12:50

Сполучені Штати Америки визнали Україну країною з ринковою економікою.

Про це УНІАН повідомили в юридичній фірмі "Магістр & Партнери".

Відповідно до рішення, Україна вважається країною з ринковою економікою, починаючи з 1 лютого 2006 року.

Раніше рішення очікувалося 23 січня 2006 року, однак у зв'язку з призначенням нового заступника міністра торгівлі США, термін ухвалення був продовжений.

Одержання Україною статусу країни з ринковою економікою, відзначається в повідомленні, матиме позитивний ефект для всіх українських компаній, що ведуть зовнішньоекономічну діяльність у США.

У першу чергу, це зробить застосування антидемпінгових заходів щодо продукції з України більш складним, а процес проведення розслідувань набагато прозорішим.

Крім того, в українських підприємств з'явиться можливість вимагати перегляду в США існуючих антидемпінгових заходів на їхню продукцію.

І, нарешті, інші країни, які усе ще не вважають Україну країною з ринковою економікою, наприклад, Мексика, швидше за все, теж змінять свою позицію в цьому питанні, відзначається в повідомленні.

Ще в 2001 році юристи фірми "Магістр & Партнери" виступили ініціатором процесу визнання України країною з ринковою економікою в США для цілей торговельних розслідувань.

У квітні минулого року Україна і США заявили, що прискорять процес двосторонніх переговорів про приєднання України до Світової організації торгівлі в 2005 році.

Також США протягом кількох тижнів має намір підписати з українським урядом двосторонній протокол про взаємний доступ на ринки товарів та послуг.

Про це йшлося на зустрічі першого віце-прем’єра Станіслава Сташевського з першим заступником міністра торгівлі США Девідом Семпсоном, повідомляє прес-служба Кабміну.

Як відомо, цей протокол є запорукою вступу України до СОТ найближчим часом. Також це має стати "вагомим аргументом" при розгляді парламентом США питання стосовно відміни поправки Джексона-Веніка щодо України, говориться в повідомленні.

***

Президент Віктор Ющенко привітав рішення США про надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування