Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові депутати будуть всі в наколках і розмовлятимуть на "фєнє"?

П'ятниця, 17 лютого 2006, 13:04

У списках кримських організацій 7 партій і блоків є 46 засуджених і згодом амністованих кандидатів у депутати Верховної Ради Криму, заявляє міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Про це Луценко заявив у прямому ефірі Чорноморської телерадіокомпанії, повідомляють "Українські новини".

"(Ці кандидати) в минулому або засуджені, або їм пред'явлене обвинувачення, але вони були амністовані", – сказав міністр.

"До речі, чемпіоном став блок "За Союз" – 13 таких людей, Партія регіонів – 10... блок Литвина і блок Юлії Тимошенко – по 7, блок Куніцина – 6, "Народний союз "Наша Україна" – 2 і "Не Так!" – 1", – сказав Луценко.

"Такий факт є, щоб вони (виборці) розуміли свідомо, що вони беруть", – зазначив міністр.

У зв'язку з цим, за його словами, "цілком реальне створення такого міжпартійного блоку "СІЗО", який буде формувати закони". "А потім мені, міліціонеру, виконувати, а вам, кримчанам, за цими законами жити. Тому я не агітую – це добре або погано, але майте це на увазі", – сказав Луценко.

Міністр повідомив, що, зокрема, до списку блоку "За Януковича" включено колишнього лідера організованого злочинного угруповання "Сейлем" Олександра Мірошника, якого, за його словами, у 2000 році було засуджено за ст. 198 ч. 1 (придбання, одержання, збереження або збут майна, отриманого злочинним шляхом) до 1,5 років ув’язнення.

"Але судимість через кілька років... погасилась: більше нікого не вбив, тому де-юре має право балотуватися", – додав Луценко.

Як відомо, Виборча комісія Криму зареєструвала 47 кримських організацій партій і блоків на вибори Верховної Ради Криму.

Серед них 97 кандидатів від блоку Юлії Тимошенко, 89 – від блоку Куніцина, 40 – від "Народного союзу "Наша Україна", 99 – від Опозиційного блоку "Не Так!", 91 – від блоку "За Януковича!", 96 – від Народного блоку Литвина і 97 кандидатів у депутати від кримської організації партії "Союз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...