Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васюник їздив на Олімпіаду, щоб потримати прапор і побути з Бубкою

П'ятниця, 17 лютого 2006, 14:05

Заступник голови секретаріату президента Іван Васюник пояснює необхідність своєї поїздки на Олімпіаду тим, що він виконував представницькі функції та провів там низку зустрічей.

"Окрім того, що підтримував із нашим українським прапором спортсменів, я там зустрічався із президентом Міжнародного олімпійського комітету", - сказав Васюник на прес-конференції в п’ятницю.

За словами Васюника, на зустрічі з керівником МОК був також присутній президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

"Ми підтвердили зацікавленість і ми думаємо, що президент Міжнародного олімпійського комітету в 2006 році буде в Україні", - розповів він.

"Ми підписали разом, пан Бубка підписав – а я є членом Національного олімпійського комітету – ми підписали договір про співпрацю з НОК Південної Кореї", - додав Васюник.

Він також зазначив, що "якщо не побуваєш всередині, то відповідати від імені президента за розвиток спорту безвідповідально".

Васюник також розповів, що разом із ним до Туріну їздила його дружина: "Дружина їздила за власний рахунок, і декларація доходів сім'ї дозволяє це зробити".

В свою чергу прес-секретар президента Ірина Геращенко зазначила, що дружина міністра молоді і спорту Юрія Павленка поїхала з ним в Турін за власний кошт. За її словами, вона "працює в секретаріаті президента, у відділі зовнішньої політики".

"Вона має освіту міжнародника і володіє кількома мовами, в тому числі італійською", - додала Геращенко.

"В Україні кожна людина незалежно від прізвища, має право на професію, бо інакше ми скоро дійдемо до абсурду і будемо забороняти працювати, бо у них буде не таке прізвище", - зазначила вона.

Геращенко також підкреслила, що влада має під час таких заходів налагоджувати контакти, ділитися досвідом і представляти Україну. "На таких заходах немає жодної країни світу, яка не була б представлена урядовою делегацією", - додала вона.

В свою чергу Васюник додав, що його дивує предмет дискусії: "Я думаю, якби було зроблено з точністю навпаки і ніхто б не поїхав з української сторони, позиція була б такою самою".

Він також навів приклад, що на Олімпійських іграх також були присутні міністр спорту Білорусії і дружина президента США Лора Буш.

"Тому я не бачу ніякої проблеми в тому, що це була як представницька функція так і функція, яка виходить безпосередньо із моїх прямих обов’язків", - сказав Васюник.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування