Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко думає, що газовий кран Україні закрутив не "Газпром", а Івченко

П'ятниця, 17 лютого 2006, 14:36

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко планує надіслати відкритого листа до президента Віктора Ющенка, в якому поділиться своїм баченням щодо підписання Україною газових угод з Росією.

Про це вона сказала у п’ятницю на прес-конференції у Сімферополі, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Це дуже чіткий і структурований вихід, який вказує на те, що треба сьогодні робити", - заявила Тимошенко.

Також вона зазначила, що згідно з результатами експертизи газових документів, проведеної Інститутом держави і права, всі підписані у січні угоди суперечать українському законодавству та міжнародним угодам, підписаним Україною.

"Також Інститут держави і права засвідчив, що Україна має всі правові підстави продовжувати купувати газ за ціною 50 доларів", - сказала Тимошенко.

Як зазначає прес-служба, цю експертизу вона передає Ющенку і прем’єру разом зі своїм листом.

"Вона радить передати її в українські суди, скасувати старі домовленості і повернутися до попередніх угод", - сказано у повідомленні.

Крім того, за її словами, було проведено технічну експертизу НАК "Нафтогазом", що "Газпром" не може технічно зменшувати постачання газу Україні.

"Тому ми можемо споживати його за старою ціною. У перші дні січня українці відчули похолодання у своїх оселях, але робив обмеження постачання газу не "Газпром", а "Нафтогаз", щоб психологічно підготувати населення до того, що необхідні нові домовленості з Росією", - заявила Тимошенко.

Лідер БЮТ також рекомендує президенту доручити генпрокурору розслідувати всі дії чиновників, які пов’язані із підписанням угод.

Крім того, вона закликає Ющенка негайно уповноважити міністра юстиції відрядити українську делегацію для захисту інтересів України в Стокгольмському арбітражному суді.

"До винесення рішення судом, Україні ніщо не заважає брати газ за старою ціною", - наголосила Тимошенко.

Вона зазначила, що ці пропозиції не мають нічого спільного з політичною конкуренцією. "Це публічна порада щодо того, як необхідно діяти сьогодні для подолання кризи в Україні. У такий ситуації не до конкуренції", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування