Тимошенко поставила Буша в приклад Ющенку

Субота, 18 лютого 2006, 09:20

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко має намір найближчим часом провести прес-конференцію з питання про поховання ядерних відходів на території України.

Як повідомляє прес-служба Тимошенко, про це вона заявила в п'ятницю під час візиту в Крим.

За її словами, якийсь час тому був підписаний договір з американською компанією про поховання ядерних відходів на території України. "Чому наша країна повинна бути могильником для ядерних відходів?" – обурилася вона.

Тимошенко також повідомила, що "розібралася, що це за американська фірма і що вона робить".

"Цю фірму в усьому світі позбавили ліцензії за те, що їхні контейнери для ядерних відходів відверто нікуди не годяться – вони як сміттєві баки, і з усіх щілин цих контейнерів просочуються ядерні відходи. Їх позбавили права в усьому світі будувати контейнери, а в нас вони знайшли дуже непогане місце для роботи", – відзначила вона.

Тимошенко додала, що президент США Джордж Буш підписав документ про створення парку на місці, де повинен був будуватися могильник для ядерних відходів, і підкреслила: "Там – парки, а в нас – могильники".

"Поки ми будемо впливати на цю ситуацію, я не допущу таких речей", – заявила Тимошенко.

Як повідомлялося, про можливість поховання ядерних відходів на території Чорнобильської зони заявляв президент Віктор Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...